Nieuw op Facebook: zo neem je playbackvideo’s op en voeg je muziek toe aan je profiel en je Stories

rv
Facebook lanceert nieuwe muziekfuncties voor gebruikers in ons land. Het internetbedrijf sloot daarvoor een reeks overeenkomsten af met de muziekindustrie.

Facebookers kunnen voortaan helemaal legaal muziek toevoegen aan hun Facebook Stories. Eender welke foto of video kan dan voorzien worden van een muziekfragment, inclusief een sticker met de artiest of het nummer. 

Facebook laat je ook toe playbackvideo’s op te nemen en voorziet sommige nummers daarvoor ook van teksten. De functie is ook beschikbaar voor Pagina’s, zodat artiesten playbackvideo’s van hun eigen (of andermans) nummers kunnen delen.

Muzieksectie

Binnenkort kunnen gebruikers ook muziek toevoegen aan een aparte muzieksectie van hun profiel. Ze kunnen bovenaan hun profiel ook een song pinnen “om te delen met vrienden en hen te helpen meer over jou te weten te komen”, luidt het. De thumbnails tonen dan de artiest en het nummer. 

Wie erop klikt, krijgt een deel van het nummer te horen met een video van foto’s van de artiest en albumcovers. Gebruikers kunnen het nummer toevoegen aan hun eigen profiel of de Facebookpagina van de artiest bezoeken, laat het bedrijf weten. 

Rechten

De catalogus telt al miljoenen nummers en wordt nog uitgebreid. Facebook sloot daarvoor overeenkomsten met platenlabels, uitgevers en rechtenhouders zoals Universal Music Group, Sony/ATP, Global Music Rights, HFA/Rumblefish, Kobalt Music Publishing maar ook het van oorsprong Belgische [PIAS].

Global Music Rights vertegenwoordigt onder meer Pharrell Williams, Bruno Mars, Drake, Bruce Springsteen en Smokey Robinson. Bij Kobalt Music Publishing zitten meer dan 25.000 grootheden zoals Paul McCartney, Elvis Presley, Max Martin en Dave Grohl. 

rv

Landen

De nieuwe functies worden uitgerold in Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ahmed Zoupha

    Bizarre houding James Holden, niemand is verplicht de functies ook te gebruiken. Het is alsof je geen auto meer wil omdat er standaard een radio in zit.

  • James Holden

    Ik heb mijn account verwijderd, het wordt maar erger en erger met functies waarop niemand zit te wachten.