Netflix test hogere prijzen voor abonnement in België

EPA
Netflix onderzoekt of het een prijsverhoging kan doorvoeren in ons land. De streamingdienst blijkt nieuwe klanten telkens andere prijzen te tonen en zo te testen aan welke tarief ze een abonnement aangaan. Dat meldt Data News. Nochtans had Netflix laten weten dat er in België voorlopig geen prijsstijging zat aan te komen, maar dat lijkt nu dus op z’n minst dubieus.

Op de website van Netflix kan je de prijzen van de drie mogelijke abonnementsformules bekijken. Maar die prijzen lijken voortdurend te veranderen, zo melden gebruikers. De website toont tarieven die schommelen tussen 13,99 euro – de huidige, officiële prijs – tot maar liefst 17,99 euro voor een Premium-abonnement. Welke prijs je wordt voorgeschoteld, lijkt compleet willekeurig te zijn. Tijdens een korte test kregen wij alvast 13,99 euro, 16,99 en 17,99 euro te zien.

Onderzoek

Het blijkt om een onderzoek te gaan van Netflix zelf. De streamingdienst wil onderzoeken of nieuwe klanten ook nog een abonnement afsluiten aan een hogere prijs, bevestigt een woordvoerder aan Data News. Dezelfde test zou ook in andere landen lopen. Zo werden de verschillende tarieven ook opgemerkt in Frankrijk, Nederland en Italië.

Voorlopig zijn de hogere prijzen wel louter fictief. Nieuwe klanten worden steeds de officiële prijs van 13,99 euro aangerekend, ook al sluiten ze het abonnement af op basis van een hogere prijs.

Amerikaanse prijsverhoging

Begin dit jaar werd al bekend dat Netflix de prijzen in de Verenigde Staten flink optrok. Amerikaanse Netflix-gebruikers betalen er voortaan 13 dollar (11,5 euro) per maand, terwijl ze er vroeger maar 11 dollar (9,7 euro) voor neertelden.

Toen liet een woordvoerder nog weten dat die prijsverhoging in ieder geval geen invloed zou hebben op de Belgische tarieven. Maar een prijsstijging lijkt nu dus niet ondenkbaar, afhankelijk van de resultaten van het onderzoek.

Welke prijzen je te zien krijgt, lijkt compleet willekeurig te zijn.
RV Welke prijzen je te zien krijgt, lijkt compleet willekeurig te zijn.

Bekijk ook:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Vandereyken

  Ik kijk Netflix via een prepaidkaart, ben dus niet gebonden aan een vast abonnement. Als ik even geen zin of tijd heb om te kijken laad ik niet meer op. Denk ook niet dat ik mijn account nog zal laden, want het aanbod lijkt me veel te pover voor de prijs die je betaalt. Zeker bij ons.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Meer betalen ? Dan vliegt ie ! Als iedereen dit maar eens moest doen !

 • Rudi De Lobelle

  Ik betaal de duurste optie door mijn 4K TV, maar er zijn nauwelijks series die in die kwaliteit worden aangeboden...

 • Rik Duyvejonck

  Heb 2 maand netflix gehad. Heb 3 programmas bekeken in de 2 maanden. Den boel afgezegd. Moest 11€ betalen per maand. Veel te duur. En was dan nog niet in hd.

 • Niels Vanderhoogen

  Ik betaal maar 7,90 euro.....erg raar allemaal