Netflix breidt uit in Europa

REUTERS
Netflix, de bekende Amerikaanse streamingdienst voor films en tv-series, is begonnen aan een forse Europese uitbreiding. Scandinavië is eerst aan de beurt, en is de eerste regio waar geen Engels of Spaans gesproken wordt. Wanneer en of de dienst naar België komt, is nog niet zeker.

Volgens Netflix zal de dienst nog voor het einde van het jaar operationeel zijn in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Momenteel is Netflix enkel te gebruiken in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Latijns-Amerika. Wanneer België aan de beurt komt, is nog niet geweten. Een woordvoerder had eerder al aan technologiesite Tweakers laten weten dat de expansie in Groot-Brittannië zichzelf moest terugbetalen voor er een nieuwe uitbreiding komt, wat nu dus lijkt gebeurd te zijn.

Netflix heeft nog geen informatie over prijzen of inhoud bekendgemaakt. In de Verenigde Staten kost een abonnement om onbeperkt films en series te kunnen streamen 7 dollar. In Ierland, het enige euroland, kost de dienst 7 euro. Het is dus aannemelijk dat die prijs ook in Scandinavië gebruikt zal worden.