Nep-Anonymous dreigt met cyberaanval in België

YouTube
Het hackerscollectief Anonymous België heeft een cyberaanval op een site van het Waalse ministerie van Economie opgeëist. In een video dreigde het met een nog grotere aanval. Maar de Waalse overheidsdienst SPW (Service public de Wallonie) nuanceert het nieuws. Geen enkele overheidssite is gewijzigd, er is momenteel geen sprake van een hacking. Later ontkende Anonymous achter de hacking te zitten.

"Mensen uit België, wij zijn Anonymous. Operatie Guerilla. Het Anonymous-collectief eist met deze video de cyberaanval op tegen de site van het Waalse Ministerie van Economie. Deze aanval is slechts het begin van een grote cyberaanval", klinkt het in het filmpje.

"Tot de regering Michel zijn draconische oplichtingspolitiek tegen de mensen niet verandert, gaan wij verder. Wij zullen niet toestaan dat machtslust en hebzucht van de overheid de mensen met een laag inkomen verarmt. Onze strijd is begonnen zoals we hebben aangekondigd in onze vorige video's, we hebben ze gewaarschuwd", gaat het filmpje verder.

"Het zal een lange strijd zijn, maar we zijn overal bij jullie. In de schaduw houden we jullie in de gaten en we zullen tot het uiterste gaan. Verwacht jullie aan onze massale reacties. Regering Michel bereid je voor, we zijn er, wij zijn Anonymous, wij zijn een legioen. Wij vergeven niet, we vergeten niet, verwacht ons."

Volgens de Waalse overheidsdienst SPW is er geen sprake van een hacking. "Er was deze ochtend wel veel activiteit wat voor vertraging zorgde en lange wachttijden. Alle sites bleven operationeel en hun werking is niet in gevaar", nuaceert een SPW-woordvoerder. In een tweet ontkende Anonymous later achter de cyberaanval te zitten. We zijn apolitiek, luidde de tweet.