Mogelijk hoge boete voor Facebook om groot datalek

Facebook kan mogelijk een boete krijgen van meer dan 1,6 miljard dollar vanwege het grote datalek, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers.
ANP XTRA Facebook kan mogelijk een boete krijgen van meer dan 1,6 miljard dollar vanwege het grote datalek, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers.
Facebook kan mogelijk een boete krijgen van meer dan 1,6 miljard dollar (ongeveer 1,38 miljard euro) vanwege het grote datalek, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.

De boete kan worden opgelegd, als blijkt dat Facebook de strikte Europese privacyregels heeft geschonden die eerder dit jaar in werking zijn getreden. Het gaat dan vooral om de vraag of Facebook voldoende heeft geïnvesteerd in veiligheid om de hack te voorkomen. De Ierse privacywaakhond Data Protection Commission (DPC) is door het bedrijf ingelicht en doet nu onderzoek. Het Europese hoofdkantoor van Facebook is in Ierland gevestigd.

Facebook kwam vrijdag met het nieuws dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk en onderzoekt nu of de hackers de data van gebruikers daadwerkelijk hebben buitgemaakt. Ook weet het bedrijf nog niet waar de hackers vandaan kwamen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melanie Degucht

  Facebook, Google en cie. zullen misschien ooit Europa links laten liggen met al die Europese regeltjes, je zet toch zelf iets op Facebook, dan ben je er ook verantwoordelijk voor.

 • Andres Donkers

  En de mensen die een account hebben worden zij ook vergoed? Of worden ze weer in de kou gelaten en riekt de staat alleen maar geld van het Facebook bedrijf? De mensen zijn het slachtoffer niet de staat!!!

 • Wilfried Van Esser

  1,6 miljard dollar is NIET ongeveer 863 miljoen Euro !

 • daniel vanmechelen

  En voor wie is die boete.

 • Eddy Dewyn

  Het is de moment om dollars te kopen