Moeder waarschuwt voor gevaren van website 'Say At Me': "Dochter kreeg doodsbedreigingen"

Bij de politie is een klacht binnengelopen tegen de website 'Say At Me'. Daar geven tieners -anoniem- commentaar op vanalles en nog wat, ook op elkaar. Dat leidt ook tot pesterijen en bedreigingen. Een moeder heeft nu klacht ingediend omdat haar dochter erop bedreigd wordt, weet VTM Nieuws. De politie staat machteloos omdat de app opereert vanuit Estland.

Op de website kunnen jongeren een profiel aanmaken, waarop hun vrienden anoniem commentaar kunnen geven. Heel leuk voor wie complimenten krijgt, maar veel minder leuk voor wie negatieve commentaren te lezen krijgt.

De dochter van Marie, een schuilnaam, kreeg wel complimenten als ‘je bent een toffe’ of ‘je ziet er goed uit’, maar daar bleef het niet bij. De negatieve commentaren gingen van ‘je bent niet leuk’ tot ‘je bent een hoer’. “Mijn dochter kreeg zelfs doodsbedreigingen”, vertelt Marie aan VTM Nieuws.

Vorig jaar pleegde een Britse tiener van vijftien nog zelfmoord nadat hij via de website gepest werd. Toen werd al opgeroepen om de app te verbieden, maar dat is tot nog toe niet gelukt.

Waarschuwen

Marie dient nu klacht in tegen onbekenden, maar ze vindt het ook belangrijk om andere ouders te waarschuwen. “Ik raad ouders aan om zeker bij hun kinderen te gaan polsen, om na te gaan of ze app ook hebben en wat er allemaal over hen geschreven wordt”, zegt ze.

Experts raden ouders aan om hun kinderen niet te verbieden om naar die site te surfen, maar ze moeten er wel met hun kinderen over praten.

rv4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Henri Troyat

  Politiekers zijn enkel geïnteresseerd in zitjes in raden van bestuur van de providers. Of er nu doden vallen interesseert hun geen moer. 't Zijn politiekers hoor, zowat het laagste op de morele ladder der mensheid.

 • Joke Gernaze

  Ze logt in op een anonieme website waar iedereen anoniem is. Wie anoniem is en dan zo dom is om zijn echte naam te geven, zijn telefoonnummer en adres moet daarna niet klagen.

 • kamiel Beke

  zeg gewoon tegen je dochter en of zoon dat ze wegblijven van die website, probleem opgelost.

 • Joske Martens

  Waar zitten die Europese dromende politiekers, allee dat is nu eens een werkje om een wet te maken op EU vlak. Of moeten er nog tieners sneuvelen door jullie luiheid.