Ga naar de mobiele website
^ Top

Moeder ontketent discussie: "Topless zonnebaden in familieresort is ongepast"

thinkstock
Een moeder heeft op het ouderforum Mumsnet een verhitte discussie gestart toen ze haar beklag deed over een vrouw die elke dag topless zonnebaadde in het familieresort waar ze op vakantie was.

"Er is een vrouw die elke keer in de strandstoelen tegenover ons komt liggen en die het leuk vindt om zich zonder topje aan het zwembad te installeren", schrijft de vrouw. "Ze heeft zelf ook kinderen, een jongen die er ongeveer 15 uitziet en eentje van 5."

Peuterbadje
"Ik vind het erg ongepast om topless te zonnebaden in een familieresort, vol in het zicht van iedereen en vlakbij het peuterbadje. En met haar eigen kinderen in de buurt. Ben ik nu zo onredelijk dat ik me niet op mijn gemak voel en wil dat ze iets aantrekt", vraagt de vrouw zich af.

De post maakte meteen heel wat los en de meningen bleken uiteen te liggen. De meesten konden er echter niet in komen. "Borsten zijn gewoon een onderdeel van het lichaam en het zijn mensen die ervoor kiezen om er iets seksueels van te maken. Ik heb dat nooit gedaan bij mijn zoon. Hij vindt het dan ook niet erg om ze te zien. Ik heb er ook geen probleem mee. Het geweldige aan kinderen is dat niets erg is tenzij je het erg maakt. Het is maar seksueel als je het seksueel maakt", klinkt het onder meer.

Aanstootgevend
"Wat is het precies dat je aanstootgevend vindt aan haar borsten? Vloeken ze soms als er iemand passeert? Ik neem aan dat je het ook aanstootgevend vindt als er een man topless voorbijkomt?" en sommigen manen haar aan te relaxen: "Ontspan je, je bent op vakantie."

Anderen bleken het toch ook niet zo leuk te vinden. "Ik vind dat je gelijk hebt, maar ik ben best een beetje preuts. Ik zou het wel eerder beschouwen als míjn preutsheid dan háár onredelijkheid." Iemand anders geeft de moeder volmondig gelijk. "Ik zou me ook niet comfortabel voelen. En ik zou niet willen dat mijn partner naar de borsten van een andere vrouw kijkt. En ja, ze worden gebruikt om een baby eten te geven. Maar ze worden ook geseksualiseerd. Ik vind het heel exhibitionistisch van die vrouw om dat te doen in een gezinsresort, waar ook heel wat makkelijk opwindbare tienerjongens rondlopen."

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug