Microsoft verwijdert Snapchat-apps uit Windows Phone Store

kos
Microsoft heeft alle onofficiële Snapchat-apps uit de Windows Phone Store verwijderd.

Ontwikkelaar Rudy Huyn meldde dat 6snap en andere alternatieven van Snapchat in de Windows Store verdwenen waren. Hij hoopte om samen met Microsoft het Californische bedrijf achter Snapchat te overtuigen om die beslissing ongedaan te maken. Maar Huyn liet intussen al weten dat een officiële versie van Snapchat niet voor meteen is voor Windows phones. 

Veiligheid
Het verwijderen van de onofficiële apps is geen verrassing, in november raadde Snapchat al aan om geen gebruik te maken van die apps. De makers van de fotodeel-app verwijten de alternatieve ontwikkelaars dat ze het niet zo nauw nemen met het veiligheidsbeleid. Snapchat raadt gebruikers dan ook aan om hun paswoord te wijzigen na het gebruik van een third-party app. 

Gebruikers die een app zoals 6snap reeds geïnstalleerd hebben op hun smartphone, zouden die echter niet meer kunnen gebruiken. Op Twitter postte een snapper dat hij geblokkeerd werd op Snapchat.

Geen alternatief
Helaas hebben eigenaars van een Windows Phone geen alternatief, omdat er nog steeds geen officiële app bestaat voor het Microsoft-platform. Of de agressieve aanpak van Snapchat, binnenkort resulteert in de lancering van een officiële app valt nog af te wachten.