Meisjes met rode haren, bagels, superhelden en alpaca's: dit zijn de nieuwe emoji's die binnenkort uitkomen

Een greep uit de nieuwe emoji's.
Emojipedia Een greep uit de nieuwe emoji's.
Vandaag is de definitieve lijst bekend gemaakt van alle nieuwe emoji’s die dit jaar op uw smartphone en tablet worden losgelaten. Het gaat om maar liefst 157 nieuwe exemplaren, waaronder superhelden, roodharige poppetjes, wandelschoenen, een alpaca, een dna-streng,
 
en een nieuwe 'feestemoji'.

Op toestellen van Apple zullen de nieuwe emoji's waarschijnlijk vanaf oktober beschikbaar zijn, na het uitkomen van besturingsupdate iOS 12. Androidgebruikers kunnen zeker ook voor het einde van het jaar de nieuwe gezichtjes en symbooltjes gebruiken - maar daar vallen de updates niet zo goed te voorspellen als bij Apple.

Populaire activiteiten

Onder de nieuwe emoji's vallen ook symbooltjes van populaire activiteiten als haken, naaien, skaten en wandelen. Ook zijn er nieuwe dieren toegevoegd, zoals een alpaca, een neushoorn, een kangoeroe, een pauw en een papegaai. Dat we minder schroom hebben om emoji's overal voor in te zetten blijkt wel uit het feit dat naast het bekende 'lachend kakje' er nu ook een toiletrol aan het 'assortiment' is toegevoegd.

De vrijgegeven lijst bevat maar liefst 157 nieuwe emoji’s, waarmee het totale aantal goedgekeurde emoji’s op maar liefst 2823 komt. Hier zijn enkele van de nieuwe symbooltjes:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • KRISTOF ZUTTERMAN

    Bij Apple gaat het helaas enkel via een systeemupdate.Bij Android kan je gewoon via de Play Store nu al een nieuw toetsenbord of app downloaden waar ze inzitten(Keyboard of emoticon 2018 intikken)