Meer dan 2,5 miljoen moslims dreigen Facebook te verlaten

UNKNOWN

Facebook kreeg de waarschuwing dat meer dan 2,5 miljoen moslims de sociale netwerksite zullen verlaten tenzij bepaalde pagina's, die offline werden gehaald, terug online komen.

Brief
Een standaardbrief die op tal van Facebookpagina's geplaatst werd, waarschuwt oprichter Mark Zuckerberg en andere directieleden van Facebook dat ze de gevoelens van meer dan 2,5 miljoen moslims negeren. De moslimgemeenschap is boos omdat vier ontzettend populaire islamitische pagina's verwijderd werden van de sociale netwerksite. Als deze niet terug online komen, zullen de moslimgebruikers verhuizen naar het islamitische alternatief madina.com. "Hoewel je de beste cursussen van de wereld volgde over communicatie, slaag je er toch haat te creëren tussen u en moslims over de hele wereld. Dit keer heb je bijna onherstelbare schade aangericht", aldus de brief.

Spam

Volgens Facebook zijn de Islmatische pagina's waaronder 'I love Mohammed' en 'Quran Lovers' niet meer online omdat ze gebruikt werden om de gebruikers te 'spammen', wat tegen het beleid van het bedrijf is. Een woordvoerster legt uit: "De pagina's in kwestie werden offline gezet omdat ze de regels rond spamming overtraden, niet vanwege hun inhoud."

Nieuwe regels
Daarnaast vindt de moslimgemeenschap dat er nieuwe regels moeten komen omtrent het posten van anti-islamitische commentaren. Ook zijn moslims boos om de pagina 'Everybody Draw Mohammed Day', die moedigt gebruikers aan een portret van de profeet Mohammed te tekenen.

Facebook voor moslims
Madina.com is een sociale netwerksite specifiek voor de moslimgemeenschap, deze is trouw aan de principes van de islam en moedigt eenheid onder moslims aan. Vrouwelijke gebruikers worden er gevraagd geen beelden van zichzelf als profielfoto te gebruiken. (ep)