Mark Zuckerberg reageert op 'Facebookmoord': "Er is nog veel werk aan de winkel"

REUTERS
Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft vandaag tijdens de Facebookconferentie in San Jose, Californië, voor het eerst gereageerd op de 'Facebookmoord', waarbij schutter Steven Stephens zondag live op Facebook een willekeurige man doodschoot.

"We hebben een hele waaier aan producten om groepen en gemeenschappen uit te bouwen, om een meer geïnformeerde samenleving te helpen vormgeven, om onze gemeenschappen veilig te houden. En er is nog veel werk aan de winkel," aldus Zuckerberg.

"Daar werden we deze week aan herinnerd met de tragedie in Cleveland. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van Robert Godwin Sr. We hebben veel werk voor de boeg en we blijven er alles aan doen wat we kunnen om tragedies als deze te vermijden.

De Amerikaan Steve Stephens schoot afgelopen zondag in de Verenigde Staten een toevallige voorbijganger, de 74-jarige Robert Godwin, dood op straat en zond die moord live uit op Facebook. Het filmpje kon meer dan twee uur online staan voor het werd verwijderd.

Na een driedaagse klopjacht werd hij vandaag dood teruggevonden. De man schoot zichzelf neer terwijl de politie een klopjacht uitvoerde.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter P

  Facebook gewoon verbieden !!! waarom hebben we dit nodig ? geef mij maar echte vrienden !

 • Cilia Muyshondt

  Begrijpe, wie begrijpe kan, ben onlangs 24h van Facebook gesmeten omdat ik een vriendin een Happy B-Day kaartje had gestuurd met een mooie man, bovenlichaam ontbloot, boxershort beetje naar beneden getrokken, maar niks te zien, je moest je verbeelding maar laten werken. Maar een moord in levende lijve dat kan dan wel, waar is hier de logica,

 • ak ron

  Ander en beter, met privacy en encryptie en geen megalomaan nerdje dat nu ook blasfemie wetten toepast in voorlopig alleen Pakistan voor de religie van de vrede. Inclusief opsporing om de gepaste straf volgens Isleeeem uit te voeren. Idd tot doodstraf.

 • Dhr. fons

  Facebook is voor niets goed ;)

 • JDD

  Dat hele Facebook is een sociale moordenaar.