Mark Zuckerberg haalt zwaar uit naar Apple-baas Tim Cook

Facebook-CEO Mark Zuckerberg.
REUTERS Facebook-CEO Mark Zuckerberg.
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg haalt in TIME stevig uit naar Apple-CEO Tim Cook. Volgens Zuckerberg slaat Cook totaal de plank mis met zijn opmerking dat diensten die gebaseerd zijn op advertenties hun klanten in een product veranderen. Het artikel van TIME staat al op de site en is tevens het maandverhaal van het decembernummer van het blad.

"Wat me irriteert is dat mensen ons advertentiemodel zien als het uitmelken van gebruikers. Denk je nou echt dat je als gebruiker op gelijke voet met Apple staat omdat je betaalt voor hun producten en diensten? Als dat waar zou zijn, zouden ze hun spullen niet zo duur maken", aldus Zuckerberg. Cook was onlangs een andere mening toegedaan. Hij waarschuwde internetters dat als ze niet voor een product betalen ze waarschijnlijk zelf het product zijn. Daarmee verwees hij indirect vermoedelijk naar aartsrivaal Google en niet naar Facebook. Toch lijkt Zuckerberg zich persoonlijk aangevallen te voelen.

In het artikel in TIME laat Zuckerberg verder doorschemeren dat hij niet echt bang is voor het nieuwe sociale netwerk Ello. Volgens Zuckerberg is het geen lang leven beschoren omdat er geen goed bedrijfsplan achter zit. Ello wil een alternatief voor Facebook zijn met privacy als 'unique selling point'.