Man vervolgd voor aanmoedigen tot zelfmoorden via internet

UNKNOWN
In de noordelijke staat Minnesota is vrijdag een 47-jarige Amerikaaan in staat van beschuldiging gesteld omdat hij via internet minstens twee personen heeft aangemoedigd zelfmoord te plegen.

De gewezen verpleger moet op 25 mei voor de rechtbank verschijnen.
De verdachte heeft tijdens het onderzoek erkend "tientallen personen" te hebben aangemoedigd zelfmoord te plegen. De man ontmoette hen op een internetforum voor depressieve mensen.
 
De gewezen verpleger wordt direct vervolgd voor zijn rol in de zelfmoorden van de 32-jarige Brit Mark Drybrough, die in 2005 door ophanging stierf in Coventry, en van de 18-jarige Canadese Nadia Kajouji, die in 2008 in Ottawa van een brug sprong. Hij riskeert 15 jaar cel
 
Minstens vijf
Volgens de akte van beschuldiging heeft hij rechtstreeks "minstens vijf personen bijgestaan zelfmoord te plegen". Eén van de deelneemsters tipte in maart 2008 de politie.
 
De man gebruikte meerdere pseudoniemen, zoals Falcongirl, Li-Dao of Cami, en stelde zich voor als een "vriendelijke, sympathieke jonge vrouw die werkte als verpleegster op spoedgevallen en mensen aanzette over te gaan tot de daad". (afp/mvl)