LinkedIn bereikt mijlpaal van twee miljoen Belgische leden

REUTERS
LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerksite, heeft in België de mijlpaal bereikt van twee miljoen leden. Belgische leden behoren wereldwijd tot de top 10 van meest actieve leden. Bijna de helft van de Belgische beroepsbevolking is inmiddels te vinden op LinkedIn. De leden zijn vooral woonachtig in de steden Brussel, Antwerpen en Luik.

"Steeds meer Belgische professionals weten ons netwerk te vinden om zo hun kennis en ervaring te delen en om carrièrekansen te grijpen. Bijna 45 procent van de Belgische beroepsbevolking heeft inmiddels een profiel op LinkedIn", geeft Lena Olivier, hoofd Talent Solutions van LinkedIn Benelux aan. "Als je als professional online aanwezig bent met een zakelijk profiel, vergroot dat je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je bent namelijk ook goed vindbaar voor potentiële werkgevers."

Ook zetten Belgische werkgevers steeds vaker LinkedIn Talent Solutions in om toptalent te werven. Via LinkedIn hebben ze toegang tot een wereldwijd netwerk van zowel actief als passief werkzoekenden.

Niet alleen bedrijven, maar ook onderwijsinstellingen zijn actief op LinkedIn. Op die manier blijven ze betrokken bij hun alumni en krijgen huidige studenten inzicht in mogelijke carrièrepaden. De vijf onderwijsinstellingen in België die het meest voorkomen op profielen van LinkedIn-leden, zijn de KU Leuven (KUL), de Universiteit Gent, Univérsité Catholique de Louvain (UCL), de Université Libre de Bruxelles (ULB) en de Universiteit Antwerpen (UA).