Kritische twitteraar krijgt boze brief van gemeentebestuur

AFP
Een inwoner van de Nederlandse gemeente Zutphen (provincie Gelderland) die kritisch over de gemeente twitterde, heeft enkele dagen geleden een brief van het college van burgemeester en wethouders in de bus gekregen. Daarin wordt hij met klem uitgenodigd naar het gemeentehuis te komen voor een gesprek.

De plaatselijke afdeling van de liberale VVD wil dat de gemeente stopt met het versturen van zulke brieven. Dat zei fractievoorzitter Willem van Stockum van de oppositiepartij vandaag.

"Ik verwacht dat u zich bij toekomstige berichtgeving zult beperken tot de inhoudelijke aspecten", staat in de brief. "Ik zou het college willen aanraden hier subiet mee te stoppen. Ik vraag me af of ambtenaren niet wat zinnigers hebben te doen'', aldus Van Stockum.

Volgens de politicus is de twitteraar, samen met een aantal andere bewoners van een nieuwbouwwijk, ontevreden over het niet nakomen van beloften over duurzaamheidsmaatregelen in die wijk. "Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen'', aldus Van Stockum. "Het ging om een fout in de aanbesteding. Petje af voor de gemeente, die heeft geprobeerd te bemiddelen. Dat ze niet blij is met kritische noten kan ik me voorstellen, maar een brief is dan niet erg praktisch. Het lijkt mij dat je dat beter in een gesprek kan zeggen."

De gemeente wil niet reageren. Wel staat er in een verklaring: "De gemeente Zutphen vindt het belangrijk dat mensen met wederzijds respect met elkaar omgaan.'' Reageren doet de gemeente alleen richting de uitgenodigde inwoner, stelt een woordvoerster verder. De twitteraar zelf liet in De Stentor weten de brief kinderachtig te vinden. Hij accepteert de uitnodiging wel.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.