Koelkast of broodrooster verbinden met internet? Google koopt bedrijf dat slimme apparaten ontwikkelt

AP
Google koopt het bedrijf Xively op. Xively heeft een systeem voor slimme apparaten ontwikkeld waarmee ontwerpers al tijdens het ontwikkelen van bijvoorbeeld een koelkast of een broodrooster ervoor kunnen zorgen dat het apparaat verbonden is met internet.

Google verwacht dat rond 2020 ongeveer 20 miljard apparaten online zullen zijn. De gegevens van die apparaten worden bewaard in de cloud. Google hoopt dat die informatie via Xively terechtkomt in zijn eigen Google Cloud. De overname is rond, maar er moeten nog een paar laatste details worden afgehandeld. Google heeft 50 miljoen dollar betaald voor het bedrijf, omgerekend is dat 40 miljoen euro.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Vaelen

    Een koelkast verbinden, daar kan ik nog inkomen. Dan kan je via een scherm aangeven dat de melk op is en dat je die direct via een bestelling thuis geleverd krijgt. Maar een broodrooster? Gaat die een sms versturen als je broodje klaar is of zo? Een brood roosteren duurt hooguit een minuut, daarvoor heb je toch geen internet nodig zeker? Op die minuut kan je het beleg gaan pakken in de frigo en tegen dat je alles hebt, is het klaar. Overbodige luxe noem je zoiets.