Ga naar de mobiele website
^ Top

Inventieve vrijgezel ontwikkelt date-app voor zichzelf, Tinder voelt zich bedreigd

anp
In een ultieme poging om een partner te vinden, ontwikkelde de 46-jarige Britse uitvinder Shed Simove een eigen date-app waarop hij de enige mogelijke match is. Tot onvrede van datingreus Tinder, dat zich bedreigd voelt.

Toen Simove een patent wou aanvragen voor Shinder, tekende Tinder daar bezwaar tegen aan. Met dat bezwaar kan Tinder zich op een latere datum formeel kanten tegen het patent. Simove vindt het bizar dat Tinder hem als een bedreiging ziet, zegt hij aan de Britse openbare omroep BBC.

"Ik denk dat dit een geval is waarbij de grote reus naar een ondernemer kijkt die de wereld anders ziet en vindt dat die gestraft moet worden", stelt Simove. "Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de vrouwelijke populatie Tinder laat vallen en overstapt op Shinder."

"Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat de vrouwelijke populatie Tinder laat vallen en overstapt op Shinder"

Om Shinder te gebruiken moeten geïnteresseerden zich registreren via Facebook. Na enkele vragen beslist de app of de potentiële kandidaat een match vormt met Simove. Shed Simove heeft naar eigen zeggen al 150 matches ontvangen. Ook is hij al drie keer op date geweest.

Hij had al enkele keren opgevangen dat ook anderen bezig waren met een gelijkaardig platform voor zichzelf, waarna hij besliste om zijn idee te laten registreren. "Ik denk dat er commerciële mogelijkheden zijn", aldus Simove. Al betwijfelt hij nog dat hij een eventuele rechtszaak zal kunnen betalen.

Overigens liet ook de liftfirma Schindler per brief weten dat het wil dat Simove met Shinder wegblijft uit de liftenbusiness.

Shed Simove.
Twitter Shed Simove.
Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • marc huyghebaert

    Bizar verhaal

Meld een bug