Internetfenomeen Grumpy Cat overleden

Grumpy Cat
Getty Images Grumpy Cat
Het internetfenomeen Grumpy Cat is op 7-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van een urineweginfectie. De fameuze chagrijnige poes werd wereldberoemd nadat er foto's van haar verschenen op Reddit. De uitdrukking van haar kop werd veroorzaakt door een vorm van dwerggroei.

De kat die eigenlijk Tardar Sauce heette, had 8,3 miljoen volgers op Facebook, 2,4 miljoen op Instagram en 1,5 miljoen op Twitter. De poes verscheen geregeld op televisie en was een geregistreerd handelsmerk. Er verschenen boeken over de bozige kat en zelfs een tv-film, Grumpy Cat's Worst Christmas Ever die in 2014 uitkwam.

"Grumpy Cat heeft miljoenen mensen in de hele wereld laten lachen, zelfs in moeilijke tijden", zeiden haar eigenaren tegen Amerikaanse media. "Ze zal voortleven bij al haar fans."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    Veel mensen zullen niet zo herinnert worden na het overlijden zoals deze kat dat wel is.

  • Kevin Craenhals Cindy Myncke

    Proficiat, dit is echt wereldnieuws

  • Mario Tersago

    Rust in vrede lieve Tardar Sauce.. Grumpy Cat zal gemist worden. De memes en posts waren eindeloos en hilarisch met momenten.