Instagram overweegt aantal ‘likes’ te verbergen

Illustratiefoto.
AP Illustratiefoto.
Likes zijn zowat het digitale goud op sociale media. En toch lijkt Instagram te overwegen om de ‘hartjes’ voortaan te verbergen. In een experimenteel redesign van de app zou het exacte aantal likes onder berichten niet meer te zien zijn. Het gaat slechts om een “prototype”, meldt Instagram.

“We willen dat je volgers zich concentreren op wat je deelt, niet hoeveel likes je berichten krijgen”, staat te lezen op een schermafbeelding die gedeeld werd door Jane Manchun Wong. Wong is gespecialiseerd in het ontleden van apps en ontdekte al honderden features voor ze gelanceerd werden.

“Tijdens de test ziet enkel de persoon die een post deelde het totaal aantal likes”, klinkt het. 

In de experimentele versie van de app wordt dus geen cijfer meer getoond dat aangeeft hoeveel gebruikers de foto ‘leuk’ vinden. Gebruikers krijgen wel nog enkele namen van de ‘likers’ te zien, maar enkel de eigenaar van de post weet exact hoeveel hartjes het bericht heeft gescoord.

Druk

Het is niet zeker of de aanpassing ooit ook echt wordt uitgerold. Instagram bevestigde aan TechCrunch dat het om een “intern prototype” gaat dat nog niet voor het brede publiek beschikbaar is. “We testen dit nog niet, maar we denken altijd na over manieren om de druk te verlichten op Instagram.”

Het aantal likes is voor veel gebruikers het bewijs van hoe goed of slecht hun berichten het doen. Sommige gebruikers verwijderen hun post zodra ze merken dat er te weinig likes op verschijnen. Door het aantal likes te verbergen, wordt een deel van die druk weggenomen, suggereert Instagram. 
 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alex Millian

    Moest dit officieel en permanent zijn zouden paar gekke individuele meisjes zelfmoord plegen denk ik, die kennen niets anders dan likes, een like = goed bezig in het leven volgens die mentale jeugd