Inbreker kiest zijn slachtoffers via Instagram

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Een man heeft in Californië inbraken gepleegd bij minstens 33 studentes die hij via de sociale media kon opsporen. Klusjesman Arturo Galvan verscheen vorige dinsdag voor de rechter.

Galvan (44) trok naar openbare plaatsen als shoppingcentra en koffiebars waar studentes voor hun Instagramprofiel selfies en foto's namen. Hij ging meteen op Instagram en trachtte de vrouwen te lokaliseren op de fotodeelsite. Indien de geotag-optie niet stond afgevinkt, kon hij hun 'fotospoor' volgen en vaak hun identiteit en thuisadres achterhalen. Op hun geposte foto's zocht hij naar waardevolle spullen.

De man brak binnen in tientallen studentenkamers en kon zo onder andere laptops, juwelen en ondergoed ontvreemden, goed voor een totale buit van meer dan 256.000 dollar. Na zijn arrestatie op 3 december vond de politie een groot deel van de buit terug in de garage van zijn woning. Al zijn slachtoffers studeerden aan de Chapman University in de stad Orange en de California State University in de stad Fullerton.

Galvan, vader van drie dochters, pleit niet schuldig op de hem ten laste gelegde feiten. Hij zit nog vast.