In deze treinstations kunnen pendelaars (straks) gratis surfen

Photonews, Google Maps
De NMBS gaat de komende maanden de 27 grootste treinstations van ons land uitrusten met gratis wifi. In 19 treinstations kunnen pendelaars vanaf vandaag al gratis surfen.

De gratis wifi functioneert zowel in de stationsgebouwen als op de perrons, en kadert in de plannen van de NMBS om stations klantvriendelijker en functioneler in te richten. Het wifi-netwerk heeft de naam 'FreeWifi-NmbsSncb'.

In deze stations is er vanaf vandaag gratis wifi beschikbaar: Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Brugge, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Brussel-Zuid, Charleroi-Zuid, Denderleeuw, Gembloux, Halle, Hasselt, Leuven, Luik-Guillemins, Namen, Ottignies, Sint-Niklaas en Vilvoorde.

De komende maanden komen daar nog acht stations bij: Aalst, Bergen, Brussel-Noord, Doornik, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk, Mechelen en Oostende.

Op deze kaart kan je zien in welke stations er nu al gratis wifi is (donkergroen) en in welke dat binnenkort het geval zal zijn (lichtgroen).

(Lees verder onder de kaart)

Wifi op treinen "te duur"

Wifi op de treinen komt er niet. Dat is te duur voor de spoorwegmaatschappij, liet CEO Sophie Dutordoir vorig jaar weten. Open Vld-vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo reageerde daar toen verbaasd op. Wel maken de telecomoperatoren werk van een betere mobiele dekking langs de spoortrajecten. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Miguel

  wij willen stipte treinen, geen wifi.

 • Gerard Braeckmans

  In het buitenland kan je overal surfen. Hier hebben ze dat ingevoerd als je op de trein moet wachten die ofwel: te laat is of wel afgelast.

 • Johan Billiet

  Ik verwacht van de NMBS niet dat het optreedt als wifi-provider..tegenwoordig heeft elk basic abonnement een voldoende MB inclusief om wat te surfen.geef ons liever snellere treinen, en moderne, functionele rijtuigen waaronder ook die plaats bieden voor meer dan 2 fietsen....maar ja....vragen dat NMBS doet wat de core business zou moeten zijn, da's teveel gevraagd...??

 • Guy Beeckmans

  Trein abonnement komt er ook niet.....te duur

 • bob jansens

  Als NMBS deze dienst niet kan aanbieden in elk station/elke stopplaats, dan zou deze service betalend moeten zijn.