Ierland opent onderzoek naar datalek Facebook

Ierland heeft een onderzoek geopend naar het veiligheidslek bij Facebook. Door dat lek konden bijna 50 miljoen accounts van Facebook-gebruikers worden overgenomen door hackers.
REUTERS Ierland heeft een onderzoek geopend naar het veiligheidslek bij Facebook. Door dat lek konden bijna 50 miljoen accounts van Facebook-gebruikers worden overgenomen door hackers.
Ierland heeft een onderzoek geopend naar het veiligheidslek bij Facebook. Door dat lek konden bijna 50 miljoen accounts van Facebook-gebruikers worden overgenomen door hackers. Het is niet duidelijk of dat ook effectief gebeurd is. Het bedrijf zegt dat het lek intussen is gedicht.

Het onderzoek kadert in de nieuwe Europese regelgeving rond privacy (GDPR), die in mei in werking trad. De Ierse autoriteiten willen weten "of Facebook zijn verplichtingen rond de bescherming van gegevens is nagekomen", klinkt het. Het Europese hoofdkwartier van Facebook bevindt zich in Ierland.

In de GDPR-richtlijn is voorzien dat bedrijven een boete riskeren die kan oplopen tot 20 miljoen euro of 4 procent van hun omzet.
Facebook is zelf ook een intern onderzoek opgestart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.