Iedereen kan binnenkort blauw vinkje krijgen op Twitter

AFP
Twitter gaat de blauwe vinkjes herbekijken. Dat heeft oprichter en topman Jack Dorsey gezegd. De symbolen geven aan dat de identiteit van een gebruiker is bevestigd en dat de twitteraar is wie hij of zij zegt te zijn.

Twitter voerde het vinkje in 2009 in. Het was eerst voor beroemdheden, later ook voor journalisten en bloggers. Het moest misbruik voorkomen, maar Twitter is niet helemaal tevreden met de praktijk. "Mensen zien het als geloofwaardigheid, alsof Twitter iemand steunt, dat Twitter gelooft dat wat ze zeggen geweldig en echt is. Maar dat is helemaal niet wat we met het vinkje bedoelen'', zei Twitter-bestuurder David Gasca.

Twitter wil onder meer dat iedereen straks een blauw vinkje kan krijgen. "Het is de bedoeling verificatie voor iedereen te openen, op zo'n manier dat het kan worden uitgebreid en dat wij niet in de weg zitten. Mensen kunnen ook meer over zichzelf verifiëren. Wij hoeven niet te oordelen'', zei Dorsey.

Topman Jack Dorsey.
EPA Topman Jack Dorsey.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bert Giels

    Twitter zal sowieso een plaats blijven waar men steeds maar over alles en nog wat klaagt.

  • Peter Buyck

    Veel zal niet veranderen. Dezelfde info van zowel arts als verpleegkundige. De verpleegkundige wordt niet geloofd. Idem voor alle andere rollen. De onthaalmedewerker is bij een ontevreden klant altijd minder geloofwaardig dan de manager.