Hoofd Computer Crime Unit ruilt federale politie voor consultancy

Luc Beirens.
BELGA Luc Beirens.
Hoofdcommissaris Luc Beirens, hoofd van de Federal Computer Crime Unit (FCCU), verlaat op 1 juni 2014 na 32 jaar dienst de federale politie en gaat aan de slag bij consultancybedrijf Deloitte. Dat melden de federale politie en Deloitte in een persbericht.

De federale politie dankt in het persbericht Beirens voor zijn jarenlange inzet. In afwachting van de benoeming van een nieuw diensthoofd zal commissaris Dirk Vekemans, momenteel adjunct-diensthoofd, de leiding opnemen van de FCCU.

Beirens gold bij de federale politie als een specialist in het bestrijden van cybercriminaliteit. Zijn expertise en ervaring stelt hij vanaf juni ten dienste van Deloitte. Hij zal er binnen het 'cyber leadership team' onder meer verantwoordelijk zijn voor "cyber forensics, threat intelligence, brand protection en simulatieoefeningen". Verder zal hij ook nauw samenwerken met andere afdelingen van Deloitte als het gaat over beveiliging en informatiebeheer.

Het consultancybedrijf laat in een eigen persbericht weten blij te zijn dat Beirens hun cyberteam komt versterken. "Luc Beirens brengt nieuwe inzichten en expertise naar Deloitte Belgium, waardoor wij ons cliënteel kunnen blijven ondersteunen om door deze alsmaar complexer wordende virtuele wereld te manoeuvreren."