Exclusief voor abonnees

Hoe seksisme ervoor zorgt dat er zo weinig vrouwelijke gamers zijn

Thinkstock
Vrouwen gamen net zo vaak als mannen. Maar de giftige sfeer online is voor veel vrouwen een drempel om echt de competitie aan te gaan. Mannelijke gamers kunnen er kennelijk nog steeds niet tegen te worden ingemaakt door een meisje.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Tersago

  Al is seksisme wel aanwezig in die wereld, als men statistieken zou maken van het bashen op andere spelers zal men kunnen concluderen dat het een interpretatie is ipv de realiteit.

 • Celor Weityens

  'De giftige sfeer online...' alsof alleen vrouwen hier last van hebben. Zichzelf een slachtofferrol aanmeten, daar zijn wel goed in. Als iemand je lastig valt kan je die gewoon muten/blocken. Gaat het verder in prive berichten dan kan je ze rapporteren. Genoeg middelen dus. En zo een beetje online banter tussen spelers brengt de sfeer erin. Ben je direct nog wat meer gefocused op winnen. En ik heb een olifantenvel, zeer moeilijk uit het lood te slaan door opmerkingen of trolls.

 • Matt Casters

  Dit soort logica vertrekt steeds van het standpunt dat mannen en vrouwen hetzelfde zijn en fundamenteel hetzelfde willen en voelen. Dit is natuurlijk niet alleen niet bewezen waar te zijn, het staat wetenschappelijk vast niet waar te zijn. Dus jongens gamen meer gemiddeld gezien? Waarom is dit een probleem?

 • Patrick Kelchtermans

  dan moet je je voordoen als man. Truuc zo oud als de straat. Vrouwelijke auteurs werden ook decennialang niet gepubliceerd "want vrouwen kunnen niet schrijven" Stuurden ze een vent naar de uitgeverij met hun werk ondertekend met een pseudoniem, dan was het plots wel goed. Seksisme bestaat uiteraard niet, dat weet iedereen, maar ik geef deze tip van de naamwissel toch maar even mee.

 • Paul Moyaert

  Heel twitch.tv zit vol met vrouwelijke casters met hun uitgediepte decotées en 20 cm make-up, dit is niet omdat ze graag gamen, dit is voor mannelijke viewers te lokken die dan donaties geven aan de casters. Laat leonardo di caprio dan streamen er zullen veel meer vrouwen beginnen gamen.