Hoe Google Earth ‘spookvliegtuig’ kon vastleggen op camera

Wie inzoomt op de kust van Schotland ziet misschien wel, wat lijkt op, een gezonken vliegtuig.
Google Earth Wie inzoomt op de kust van Schotland ziet misschien wel, wat lijkt op, een gezonken vliegtuig.
Wie via Google Earth inzoomt op de kust van Edinburgh in Schotland spot misschien iets vreemds. Het lijkt wel of er een gezonken vliegtuigje op de bodem ligt. Toch gaat het niet om een vliegende variant van de Titanic.

Het spookvliegtuig bevindt zich op de geografische locatie met volgende coördinaten: breedtegraad 55.95215259999999 en lengtegraad -3.103618200000028. Al lijkt het in eerste plaats misschien op een cover-up van een of andere vliegtuigramp, het ‘gezonken vliegtuig’ op de foto is het resultaat van enkele beelden die Google simpelweg ‘verkeerd' samenvoegde.

Google maakt gebruik van een gestandaardiseerd proces om schijnbaar perfecte beelden van de aarde te creëren. Met behulp van satelliet- en luchtfoto’s combineert het programma verschillende mozaïeken. Als er op dat moment toevallig een vliegtuig voorbijvliegt –zoals bij het Google Earthbeeld van Edinburgh het geval is- kan het op de foto belanden.

Haarscherp beeld

Deze bizarre vondst zal Google in ieder geval niet verhinderen om Google Earth op dezelfde manier verder te ontwikkelen. Het programma levert immers haarscherpe beelden af, zonder wolken of schaduwen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefan van Mellaerd

    Het is en vliegtuig ramp het vliegtuig werd beschatigd aan zijn rechter achtervleugel Waardoor hij dan het controle verloor het gaat om en boeing

  • Karel Tichmann

    Reflectie op het water van een vliegtuig. die op 10 k/m hoogte vliegt..Duhh