Harde schijf met massa persoonsgegevens op eBay verkocht

Illustratiebeeld
Monika Skolimowska/dpa-Zentralbi Illustratiebeeld
Op veilingsite eBay is een harde schijf opgedoken waarop tienduizenden gegevens van burgers uit het Duitse Coburg. Dat schrijft het Duitse IT-vakblad c't.

Op de schijf stonden gegevens van de instantie die voertuigregistraties aflevert en van de jeugddienst van Coburg. Er bevonden zich niet alleen niet-versleutelde persoonsgegevens op de SSD-schijf, maar ook interne mails van ambtenaren. Volgens c't stond er zeer gevoelige correspondentie bij.

Uit onderzoek van het vakblad bleek dat de harde schijf in de zomer met technische problemen naar een ICT-dienstverlener was gebracht. De schijf zou daar niet goed gewist zijn. Vervolgens kwam het ding terug in het bezit van de leverancier en die bracht de schijf na een eenvoudige werkingstest weer in omloop.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.