Hackers verkopen 32.000 paswoorden voor 30 euro

THINKSTOCK
De hackersgroepering Rex Mundi heeft nu ook de databank van EasyPay Group gekraakt. Het gaat om 32.000 e-mailadressen en paswoorden, onder meer van werknemers bij Belgocontrol en verschillende vakbonden. De hackers verkopen de info voor 30 euro, meldt Het Nieuwsblad. Ook Het Laatste Nieuws bericht over de zaak.

Belgocontrol laat weten dat de gestolen paswoorden van haar medewerkers geen toegang geven tot gegevens van Belgocontrol. "Maar de paswoorden werden toch meteen aangepast", aldus Belgocontrol.

"Het gaat om de paswoorden die drie medewerkers van Belgocontrol toegang geven tot de website met praktische informatie van EasyPay Group. Zo konden ze onder andere updates installeren, de FAQ-rubriek inkijken of algemene sociaal-juridische informatie nalezen. Op de systemen van EasyPay Group bevinden zich geen gegevens van Belgocontrol. Die worden allemaal bewaard op de eigen systemen, waartoe de hackers zich geen toegang hebben verschaft en dat ook niet kunnen met de gehackte paswoorden", aldus nog de luchtruimbeheerder.

EasyPay Group heeft gisteren de klanten via de website ingelicht over de gehackte gegevens. "Met wat we nu weten, gaat het om gegevens waarmee klanten inloggen om toegang te krijgen tot sociaal-juridische publicaties", zegt Els Pareit van EasyPay Group. De hackersgroepering heeft het bedrijf om een afkoopsom gevraagd. Nadat het bedrijf daar niet op inging, zijn de gegevens van 32.000 belangrijke klanten, zoals de vakbonden ACOD en ACV en luchtverkeersleider Belgocontrol, online gezet. Of je met die gegevens ook toegang hebt tot de loonfiches is niet duidelijk.

Het bedrijf diende klacht in bij de Federal Computer Crime Unit.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels