Hackers stelen gegevens van 380.000 British Airways-klanten

AFP
De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) is getroffen door een grote dataroof. Hackers bemachtigden gegevens over 380.000 betalingen door klanten, berichten Britse media.

De hackers hadden het voorzien op informatie over mensen die tussen 21 augustus en 5 september boekten via de website of mobiele app. Klanten hoeven volgens BA niet te vrezen dat hun paspoortgegevens of reisdetails in handen zijn gevallen van de cybercriminelen. Die kregen mogelijk wel toegang tot "persoonlijke of financiële" informatie. Het veiligheidsprobleem op de website is inmiddels opgelost, zegt het bedrijf.

De politie is op de hoogte gesteld. Het bedrijf treedt in contact met de gedupeerden. "We adviseren klanten die denken dat ze zijn getroffen door dit incident om contact te zoeken met hun banken of creditcardproviders'', zegt de luchtvaartmaatschappij.

De CEO van British Airways Alex Cruz verontschuldigt zich voor de aanval. "We nemen de bescherming van de gegevens van onze klanten heel serieus", luidt het.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwig Vanden Boer

    En ze weten nu van al die mensen waar en hoelang ze op vakantie zijn geweest en hoeveel kilogram bagage ze bij hadden.