Hackers stelen gegevens van 100 miljoen gebruikers van vraag- en antwoordwebsite Quora

Getty Images/Cultura RF
Hackers hebben gegevens buitgemaakt van zowat 100 miljoen gebruikers van vraag- en antwoordwebsite Quora. Het gaat om namen, mailadressen, onherkenbaar gemaakte paswoorden en directe berichten. Dat heeft Quora vandaag bekendgemaakt.

Bij Quora kunnen gebruikers vragen stellen en beantwoorden. Antwoorden kunnen dan een beoordeling krijgen en bijgevolg meer of minder prominent te zien zijn. De hack kwam vorige week vrijdag aan het licht.

Het bedrijf deelt mee dat het alle mogelijk getroffen gebruikers uitlogt om te vermijden dat er nog meer schade wordt aangericht. 

Wie achter de hack zitten, is niet bekend. Het is de vraag of zij de versleuteling kunnen kraken en bij de echte wachtwoorden kunnen komen. Ook de kans op identiteitsfraude is klein, zegt Quora, omdat de site geen creditcardnummers en burgerservicenummers bewaart. Toch raadt Quora mensen aan om hun wachtwoord nergens anders te gebruiken, en als ze dat wel doen om die wachtwoorden meteen te veranderen.

Quora werd opgericht in 2009 door Adam D’Angelo en Charlie Cheever, twee voormalige Facebookmedewerkers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.