Hackers publiceren gegevens van 32 miljoen vreemdgangers: FBI doet onderzoek

screenshot
De FBI heeft zich aangesloten bij het onderzoek naar het hacken van datingsite AshleyMadison.com. Vorige maand wisten hackers gegevens te achterhalen van mensen die een account bij de website hebben en gisteren publiceerden ze die informatie.

Gisteren verscheen 9,7 gigabyte aan data online. Het lijkt er volgens Wired op dat het bestand de accountgegevens van ongeveer 32 miljoen gebruikers van Ashley Madison bevat, inclusief namen, adressen, telefoonnummers en creditcardtransacties. Ook staat erin waarom de gebruikers volgens hun eigen profiel op zoek zijn naar een affaire. Hun wachtwoorden zijn afgeschermd, maar volgens een bron niet veilig voor hackers die hiermee hun privéberichten met andere gebruikers zouden kunnen lezen.

De hackers waarschuwden in juli al de gegevens online te delen als Ashley Madison niet offline zou worden gehaald. "Jammer voor die mannen, maar ze zijn overspelige viezeriken en verdienen geen bescherming van hun privacy", schreven ze toen in een verklaring.

Criminele daad

In een nieuwe verklaring laten ze weten dat ruim 90 procent van de gebruikers man is. "De kans bestaat dat jouw man zich heeft ingeschreven voor de grootste overspelsite ter wereld, maar nooit een affaire heeft gehad. Hij heeft het alleen geprobeerd. Als dat verschil uitmaakt." De hackers richten zich ook op de gebruikers. "Leer je lesje en maak het goed. Het is nu gênant, maar daar kom je wel overheen."

Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, veroordeelt de publicatie van de gegevens. "Dit is een criminele daad", zo luidt een verklaring. "Het is een illegale actie tegen zowel de individuele leden van AshleyMadison.com als alle vrijdenkende mensen die kiezen voor volledig legale online activiteiten."

De FBI heeft zich inmiddels aangesloten bij het onderzoek naar de hack. Ook de politie in Canada is betrokken. Avid Line Media is in de Canadese stad Toronto gevestigd. Ruim 37 miljoen mensen in 46 landen zijn lid.