Hackers dreigen gegevens van tientallen multinationals online te zetten

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
Hackers zouden hebben ingebroken bij een bedrijf dat onder meer de servers van tientallen grote ondernemingen beheert, waaronder Airbus, Hugo Boss en Porsche. Ze zeggen dat ze 312.570 bestanden met financiële informatie en privégegevens hebben gestolen van het Duitse Citycomp. Dat heeft Motherboard gemeld.

De daders eisen geld van Citycomp, de Duitse IT-firma die servers, opslagruimte en andere apparatuur aanbiedt aan bedrijven. Volgens de hackers bestaat de buit uit ruim 516 GB “aan financiële en persoonlijke informatie van alle klanten”. Onder de getroffen bedrijven zouden Volkswagen, Airbus, Oracle, British Telecom, Porsche, Ericsson, Toshiba, Leica, NH Hotel Group, UniCredit en Hugo Boss zijn.

De cybercriminelen dreigen de informatie openbaar te maken als het bedrijf niet betaalt, laat cyberbeveiliger Deutor namens Citycomp aan Motherboard weten. "Citycomp werd gehackt en afgeperst, en de aanval gaat voort", aldus Michael Bartsch van Deutor. "We moeten voorzichtig zijn, omdat het hele geval door de politie onderzocht wordt en de aanvallers alle truken gebruiken." 

De hackers zouden naar eigen zeggen al een website hebben opgericht om de data de wereld in te sturen. De informatie zouden ze op 31 april openbaar maken, zo dreigen ze, al telt april slechts 30 dagen. Op dit moment is de informatie nog niet beschikbaar, volgens Motherboard. Er wordt op de website enkel een foutmelding getoond.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.