Grote petitie tegen uitrol van 5G: “Elektromagnetische velden zijn schadelijk voor levende wezens”

REUTERS
Een internationale petitie tegen de uitrol van 5G wordt aan de verschillende regeringen van België overhandigd. Er staan 172.395 handtekeningen op van mensen en organisaties uit 204 landen. Dat meldt de organisatie stop5G.be.

In verschillende landen is men bezig met de uitrol van 5G -de vijfde generatie van mobieletelefoniestandaarden- of wordt die volop voorbereid. De industrie is van plan om miljoenen 5G-antennes te installeren en om minstens 20.000 satellieten in een baan om de aarde te brengen. 

Volgens stop5G.be zal dit tot ongekende milieuveranderingen leiden. “Er is voldoende wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat de radiofrequente elektromagnetische velden die gebruikt worden schadelijk zijn voor levende wezens", klinkt het. “Ook de oorsprong van veel moderne beschavingsziekten, zoals kanker en de ziekte van Alzheimer, kunnen minstens gedeeltelijk door elektromagnetische vervuiling verklaard worden.” 

De ondertekenaars vragen aan de verschillende Belgische autoriteiten om de uitrol van 5G op hun grondgebied te stoppen. Ze vragen ook ook om actie te ondernemen bij de Europese Unie, de Raad van Europa en de Verenigde Naties om 5G-satellieten wereldwijd te verbieden. “Of verhinder dan minstens toch de emissies boven het Europese continent en de aangrenzende internationale wateren”, klinkt het.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  Het onrustig gevoel van 't is nog niet genoeg', is niet gezond, want op 5 volgt 6, en dan 7 en waarom niet 8, enz enz. Deze ratrace van de G's is voor niemand nog rustgevend: noch voor de voorstanders, noch voor de tegenstanders. Tabula rasa zou misschien nog het beste zijn, maar hoe doe je dat?

 • Marc Van Loo

  Dan moeten de radiozenders ook maar stoppen, vliegtuigen mogen niet meer communiceren, etc...de lucht hangt al jaren vol met allerhande radio signalen. Is daar al iemand van dood gegaan misschien? Dacht het niet hé..

 • Peter Van Cleemput

  20.000 satelieten? Gaan we nu de ruimte ook nog vol vuiligheid steken ja? Ik ben geen Agalev-er maar dàn zijn we pas ècht slecht bezig...

 • George Verbeek

  Absolute kwakzalverij. Er is geen enkel bewijs van schadelijkheid van radiogolven aan deze veldsterktes, trouwens gebruikten we sinds 1900 telegrafie en AM aan vele hogere vermogens. AM zenders braken goed 300 kilowatt uit 24/7 al 100 jaar. Het is makkelijk mensen bang te maken over iets wat ze niet kunnen zien. Ironisch is dat licht uit uw gloeilamp of led lamp ook electromagnetische straling is, en hier dan weer niemand bang van is. Puur bangmakerij van wichelroedevolk.

 • Roel Mick

  Protest aangewakkerd door Amerikanen omdat ze niet meekunnen en Azië (in het bijzonder China) al ver vooruit loopt. Ze willen dan dat we veel duurdere Amerikaanse producten kopen. Er is nog GEEN bewijs van schadelijke effecten. Door een X-ray in de luchthaven lopen zal u al meer schaden !