Google viert Vrouwendag met de perfecte doodle

Google
Staat er een belangrijk evenement of verjaardag op de planning? Dan kan je er zeker van zijn dat Google een van haar befaamde doodles uitbrengt. En voor Internationale Vrouwendag haalde de internetgigant alles uit de kast.

Al sinds 1910 staat 8 maart overal ter wereld in het teken van vrouwen. Google viert dat met niet één, maar twaalf verschillende doodles. Wie vandaag naar de startpagina van de zoekmachine surft, kan daar doorklikken naar een pagina met verschillende stripverhalen. 

De strips werden gemaakt door 12 vrouwelijke artiesten van verschillende achtergronden, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: het onderwerp van hun verhaal gaat telkens over een persoon, een gebeurtenis of een moment dat hun leven heeft veranderd. De artiestes zijn niet zo bekend, maar dat maakt de comics er niet minder mooi op. 

Google

Google wil graag dat andere vrouwen inspiratie halen uit de strips en zélf hun verhaal gaan delen met de hashtag #HerStoryOurStory. 

Het bedrijf is overigens niet de enige die speciale plannen heeft rond Internationale Vrouwendag. Ook Barbie-producent Mattel kondigde vandaag aan dat het poppen gaat maken van vrouwen die de geschiedenis veranderd hebben. Onder meer Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins krijgt haar eigen Barbie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ibrahinm balakan

    geweldig