Google verwijdert app van kerk die ‘homogenezing’ uitvoert

AFP
Google heeft een app uit de Play Store verwijderd die conversietherapie aanbood, het veranderen van de seksuele geaardheid van een persoon. Bij Apple, Amazon en Microsoft gebeurde dat maanden geleden al.

De beruchte en onbewezen conversietherapie in de app werd ontwikkeld door de Amerikaanse Living Hope Ministries-kerk, een religieuze organisatie die stelt dat ze zich inzet voor “diepgaande, monogame, heteroseksuele” relaties en beweert dat “alles wat niet voldoet aan dit ideaal afbreuk doet aan Gods visie voor de mensheid”. De applicatie was een doorn in het oog van meerdere homo-organisaties. Na een petitie van belangenorganisatie Truth Wins out verwijderden Apple, Amazon en Microsoft de app. 

Google deed dat niet, omdat het volgens het bedrijf onduidelijk was of er daadwerkelijk conversietherapie werd aangeboden. De organisatie Human Rights Campaign gooide Google vervolgens uit hun Corporate Equality Index, die Amerikaanse bedrijven rangschikt naargelang hun beleid ten aanzien van holebimedewerkers. “Na gesprekken met belangenorganisaties en het onderzoeken van onze eigen richtlijnen hebben we besloten om de app te verwijderen van de Play Store", klonk het daarna bij Google. Daarop werd de app wél verwijderd. 

De Living Hope Ministries-kerk ontkent overigens dat het therapie aanbiedt in de app. Toch staat op de website van de kerk te lezen dat het “duizenden gesprekken per jaar voert met mensen die gevoelens hebben voor hetzelfde geslacht”. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joan Lute

    Je moest eens weten hoeveel verdoken homohaat er in ons land nog aanwezig is terwijl we collectief terecht racisme veroordelen. Wettelijk huwen mag maar waarom is het dan zo moeilijk om te aanvaarden dat koppels ook in de hoedanigheid als gehuwd de openbaarheid betreden. Opvallend verschil is dus bvb dat hetero's automatische man en vrouw zijn terwijl men ons volhardend als vrienden of vriendinnen ipv mannen en vrouwen tov elkaar blijft aanzien.