Google verlaagt waardering voor sites zonder mobiele versie

PHOTO_NEWS
Webmasters over de hele wereld vrezen een "Mobilegeddon", nu Google morgen zijn zoekalgoritme wijzigt. Met die wijzigingen zullen sites zonder versie voor smartphone of tablet afgestraft worden en lager op de zoekladder verschijnen. "Aangezien alsmaar meer mensen met mobiele toestellen surfen, moeten onze algoritmes zich aan dat gewijzigd gebruik aanpassen", klinkt het in een mededeling op de Googleblog.

Dat Google wijzigingen plande, was twee maanden geleden al bekendgeraakt, maar nu is het de Amerikaanse zoekgigant menens. "Die verandering betreft elke mobiele zoekopdracht in alle talen wereldwijd, en zal een belangrijk effect hebben op zoekresultaten", zegt Google.

Sites die aangepast zijn aan mobiele gebruikers hanteren, bijvoorbeeld, niet te kleine letters of laten bezoekers makkelijk navigeren met de vinger. Gebruik van inhoud met Adobe Flash is dan weer niet bevorderlijk voor een goede zoekscore.

Het is echter nog niet duidelijk of ook bij een zoekopdracht vanop een desktopcomputer hiermee rekening gehouden zal worden. Volgens Gary Illyes, manager bij Google, zal dat geen impact hebben op die zoekresultaten, maar experts vrezen dat dat onrechtstreeks toch zijn invloed zal hebben.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels