Google stuurde per ongeluk misschien jouw privévideo’s naar vreemden

REUTERS
Door een technisch probleem bij een service van Google Photos zijn privévideo’s van een aantal gebruikers bij de verkeerde mensen terecht gekomen. Het aantal getroffen gebruikers lijkt voorlopig klein.

Via een mail van Google liet het bedrijf weten dat het gaat om een technisch probleem bij Google Photos Takeout, een service waarmee je een back-up van al je data kan downloaden. Als je geen waarschuwingsmail kreeg, is er niets aan de hand.

Tijdens de aanvraag van zo’n back-up zouden enkele video’s, geen foto’s, te zien geweest zijn voor andere onbekende gebruikers die ook hun data in dezelfde periode downloadde. Het probleem kwam alleen voor tussen 21 en 25 november. In de mail liet Google niet weten aan slachtoffers om welke of hoeveel video’s het ging.

Als oplossing raadt Google getroffen mensen aan om de back-up te verwijderen en een nieuwe te downloaden. De internetgigant laat weten dat het probleem opgelost is en verontschuldigt zich.

Volgens Google is minder dan 0,01 procent van de gebruikers die zo een back-up aanvroegen getroffen. Bij andere services van Google zijn er geen problemen gesignaleerd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liliane Geldhof

  In principe als ik mijn eigen foto's opsla via Google foto dan moet dit privaat blijven..Ik deel enkel wat ik wil delen en al mijn andere afbeeldingen of video's zijn privaat...Het toppunt was dat ik geen toegang meer kreeg tot Google Drive tot ik bereid was maandelijks meer te betalen ...beneden alle peil ...Destijds was alles gratis en plots vond ik geen toegang meer tot mijn bestanden...Google docx etc alles foetsie...Tja nu sla ik alles zèlf op en vertrouw niet meer op dergelijke programmas

 • Koen Van Hessche

  Koop gewoon een externe HD, of een flashdrive. Zet daar uw foto's, video's op en dan kom je geen zo'n fratsen tegen.

 • mieke jansens

  je bent zelf verantwoordelijk voor wat je op het net gooit

 • Peter Janssens

  Eigenlijk zouden we Google allemaal voor de rechter sluren !