Google krijgt groen licht om pakketjes met drones te bezorgen

Wing Company
Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het ministerie van Transport een bedrijf hier toestemming voor geven.

De dronedivisie van Alphabet, die te boek staat als Wing, heeft nu de certificaten in handen die ook kleinere luchtvaartmaatschappijen in de VS bezitten. Wing is op korte termijn al van plan met de drones te gaan vliegen in landelijke gebieden in de staat Virginia. Daarna volgt verdere uitbreiding. Het Wing-werkgebied is in zoverre beperkt dat vliegen met drones niet is toegestaan in dichtbevolkte gebieden en op plekken waar veel mensen bijeen zijn.

Volgens Wing-baas Ryan Burgess is de goedkeuring van de autoriteiten cruciaal voor zowel het bedrijf als de dronesector in zijn geheel. Het bedrijf zegt er maanden over gedaan te hebben om de autoriteiten te overtuigen.

VIDEO: Hoe Wing pakketjes gaat leveren
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carina Desmidt

  Zal vlug op geschoten worden lol..... en opletten mss is er drone er tussen met pakje drugs lol

 • Tom Lloybregids

  Goed voor het milieu

 • Patrick Weyers

  Die dingen maken een hels lawaai. Snap niet dat dit zomaar kan.

 • Lars De vos

  Francois Defose, die hebben geen kabel. Drones worden bestuurd via radiosignalen.

 • Jan Dekoninck

  Ze lopen daar allemaal met een vuurwapen rond . Hoe lang voor ze die dingen daar uit de lucht schieten om met de buit te gaan lopen ?