Google haalt patent binnen voor wearable met fris geurtje

rv
Terwijl iedereen uitpakt met wearables die onze activiteiten in tabellen gooien, pakt Google uit met een wearable die onze lijfgeur verbergt tijdens het joggen.

Het ietwat rare gadget traceert je bewegingen en stuurt die informatie vervolgens door naar een luchtverfrisser. Het komt dus eigenlijk neer op een draagbare Air Wick of Febreze 2.0. 

De Amerikaanse zoekgigant kreeg gisteren de rechten op de frisse wearable. Het apparaatje verspreidt een frisse geur vanaf dat je een bijvoorbeeld sneller begint te wandelen of te lopen. 

kos

Twijfel
Dat de wearable ooit op de markt komt, is twijfelachtig. In het patent staat beschreven dat het gadget ook een omweg kan inplannen om vrienden te mijden tijdens je ochtend run. Dat boezemt niet meteen veel vertrouwen in voor de functionaliteit van de verfrissende geur dat de wearable moet afgeven.

Het patent dateert ondertussen al uit 2012 en werd ingediend door Motorola. Google nam dat bedrijf vorig jaar over voor de patenten. Maar of ze deze wearable echt op de markt willen brengen, valt te betwijfelen. De zoekgigant heeft nog geen commentaar gegeven op het nieuws.

kos