Google Glass dood? Hier is de opvolger

kos
Iedereen dacht dat Google een streep door de slimme bril had gertrokken, nadat de zoekgigant het Explorer-programma voorbekeken hield. Maar nu duiken er plots nieuwe versies van Google Glass te circuleren.

Hoewel de nieuwe lading slimme brillen nog in ontwikkeling is, laten ingewijden weten dat ze al met Google Glass 2 experimenteren. Dat meldt 9to5Google.com. Volgens hun bronnen kreeg een select groepje al een nieuw prototype in handen. De tweede versie ligt nog op de tekentafel, maar heel wat partners kregen al verschillende prototypes te zien.

Hulp
Google werkt voor de nieuwste versie samen met juwelenontwerper Ivy Ross en voormalig directeur bij Apple Tony Fadell. Zij moeten van Google Glass een populair gadget maken. 

Flop
Heel wat mensen liepen wel warm van Google Glass, maar toen de zoekgigant met het project naar de markt trok bleek er weinig interesse. Het leek ernaar of het de flop van het decennium ging worden, maar komt Google dus onverwacht terug op het project. Hoe Google het privacyprobleem van de wearable gaat aanpakken, valt nog af te wachten.