Google beveelt andere browsers aan

Ongeveer 4 op de 5 telefoons in de wereld draaien op Android, eigendom van Google.
ANP Ongeveer 4 op de 5 telefoons in de wereld draaien op Android, eigendom van Google.
Mensen met een Android-telefoon krijgen binnenkort meer zoekapps en browsers te zien, die ze kunnen gaan gebruiken. Google gaat namelijk zijn rivalen suggereren.

Google hoopt dat het met deze stap tegemoetkomt aan eisen van de Europese Commissie. Die vond dat Google te dominant was met Google Search en de Chrome-browser. Die zijn standaard ingesteld op toestellen met het besturingssysteem Android, dat ook van Google is. Ongeveer vier op de vijf telefoons in de wereld draaien op Android.

Google verspreidt binnenkort een update voor Android. Wanneer gebruikers vervolgens naar de Play Store gaan, krijgen ze de alternatieven te zien. Ze kunnen browsers als Firefox, Microsoft Edge en Opera kiezen, en zoekmachines als Qwant, Ecosia en DuckDuck Go. Als een gebruiker een andere zoekmachine kiest, kunnen ze die in Chrome instellen als standaardzoekmachine.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Eh als Android én Apple gebruiker: elke producent wil zijn product in de etalage. Op Android staan zowel Google producten als Producent-eigen producten bvb de browser van Samsung of Acer of Asus of... Bij Android heb je zowel Google-Play als Producent-play. Bij Apple (gelukkig) niet beide maar vind je alle concullega's in hun App-store.

  • ROBERT GERTS

    Is al jaren zo!

  • Richard du Maine

    Ik gebruik chrome omdat die mijn google account meteen gebruikt. Ik hoef geen andere browsers. Ik apprecieer het aanbod, maar hoop dat het maar eenmalig is... Tevens vraag ik mij af of Apple niet hetzelfde werkt met hun eigen browser, Safari...