Gerucht: Facebook werkt aan Twitter-achtige nieuws-app

kos
Facebook zou momenteel druk bezig zijn een app te ontwikkelen waarmee media 'breaking news' kunnen pushen naar hun gebruikers. De app zou veel weghebben van Twitter, met het kleine verschil dat gebruikers enkel informatie kunnen ontvangen, maar zelf geen updates kunnen plaatsen. Dat meldt Business Insider.

Volgens Business Insider werkt Facebook momenteel samen met een klein aantal bedrijven om de functionaliteit van de app te testen. De app zit volgens de bron - die beweert reeds met Facebook over de nieuwigheid te hebben gesproken en er screenshots van onder ogen te hebben gekregen - dan ook nog in de zogenaamde 'alphafase'. Wanneer het sociale medium precies publiekelijk met de app naar buiten zal komen, is nog niet bekend.

Hoe de nieuwe Facebook-app dan precies door het grote publiek gebruikt kan worden? Waarschijnlijk ongeveer zo. Eerst en vooral dienen geïnteresseerden de mobiele app te downloaden via het Facebook-platform. Vervolgens kunnen ze zich inschrijven op die onderwerpen of nieuwssecties waarover ze regelmatig updates wensen te ontvangen. Die publicaties kunnen een 'breaking news'-alert versturen. Of die alerts ook als pushbericht op de telefoon van de abonnees in kwestie terecht komen, is nog niet duidelijk.

Een belangrijk verschil met Twitter is dat media enkel links naar hun eigen site kunnen posten en dus geen notificaties voor andere sites kunnen brengen.

Screenshot Business Insider