Facebook zal het grootste kerkhof ter wereld worden

Thinkstock
Tegen het einde van deze eeuw (2098 om precies te zijn) zullen er meer dode mensen op Facebook zitten dan levende. Dat berekende een doctoraatstudent aan de universiteit van Massachussetts.

Hachem Sadikki is een doctoraatstudent in de statistiek. Hij berekende dat Facebook tegen het einde van de eeuw het grootste kerkhof ter wereld zal zijn.

Facebook weigert immers (voorlopig) om de pagina's van overleden personen te wissen. Als je meldt dat iemand gestorven is, verandert de pagina in een soortement 'in memoriam'-versie. De enige manier om de account effectief te verwijderen, is om in te loggen met het paswoord en het handmatig te doen.

Niet veel mensen vertellen echter hun Facebookpaswoord aan iemand anders, dus blijven de meeste pagina's gewoon bestaan. Als je dan weet dat er dit jaar zo'n 970.000 gebruikers van de sociaalnetwerksite zullen sterven, is het logisch dat het aantal accounts van overledenen sterkt aangroeit. Het aantal nieuwe gebruikers zal op termijn echter stagneren. Aan dit tempo zullen de doden de levenden overschrijden in 2098.