Facebook wil je locatie constant volgen en delen

BELGA
Facebook zou bezig zijn met een applicatie voor smartphones die constant je positie volgt, en waarmee anderen de locatie van hun vrienden kunnen zien. Dat is althans wat het financieel persbureau Bloomberg meldt.

De applicatie moet de locatie van gebruikers constant bijhouden, ook als die niet geopend is. Vervolgens kunnen je vrienden dan met dezelfde applicatie je locatie opvragen. De nieuwe app zou volgende maand worden aangekondigd volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op twee anonieme en onafhankelijke bronnen.

Volgens de bronnen van Bloomberg moet de nieuwe applicatie het bedrijf helpen om gebruikers betere advertenties te kunnen voorschotelen. Dat zou nodig zijn, want tot op heden blijft de grootste sociaalnetwerksite problemen hebben om voldoende inkomsten te genereren, vooral op mobiele platformen.

Het blijft echter de vraag of gebruikers wel zitten te wachten op een dergelijke app. Er zijn namelijk al soortgelijke diensten op de markt, zoals Google Latitude of Find My Friends, maar geen van beide is populair. Uiteraard heeft Facebook wel een enorm potentieel.