Facebook, WhatsApp en Instagram kampen urenlang met wereldwijde panne

EPA
Facebook, Instagram en WhatsApp zijn een tijdlang voor veel mensen onbereikbaar geweest. Over de hele wereld lieten gebruikers gisterenavond weten dat ze geen toegang kregen tot de apps of websites van de platformen. Ook bij ons zijn er hier en daar problemen gemeld.

Sommige gebruikers lieten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien kregen wanneer ze Facebook bezoeken, waarin wordt uitgelegd dat de storing het gevolg is van een “gepland onderhoud”. Dat werd echter niet bevestigd door Facebook.

Ook op Instagram en WhatsApp, die ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zitten, weigerden de pagina’s te laden. Op Facebook konden gebruikers wel inloggen, maar geen berichten plaatsen of liken.  Whatsappgebruikers meldden dat ze wel tekstberichten konden zetten, maar geen foto's konden doorsturen. 

Het technologiebedrijf meldde gisterenavond dat het hard werkte aan een oplossing. “We zijn ons ervan bewust dat mensen momenteel problemen hebben met de toegang tot de Facebook-familie van applicaties”, klonk het in een tweet. 

Rond 6 uur vanmorgen leek de panne weer achter de rug. Het bedrijf bevestigde nog dat de technische problemen in ieder geval niet veroorzaakt werden door een cyberaanval.
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nathalie Kooyman

  Hier nog altijd problemen en dit op mijn verjaardag

 • Gizla Wittens

  Gelukkig was er nog TV :)

 • Wim De Brouwer

  Hebben jullie het ook gehoord? Het ooverdovende gejammer en geweeklaag van 1,5 miljard mensen die plots niet meer weten wat gedaan nadat hun zo geliefde Facebook ver(ge)stoord is. Mag ik zo vrij zijn om enkele suggesties te doen: trek samen eens de natuur in (je weet wel: wandelen en bomen en zo), voer een gesprekje met je huisgenoten, lees een boek, speel een spel, aai eens een kat (blijkt bloeddrukverlagend te werken),... m.a.w. doe iets wat echt sociaal, zinvol en nuttig is.

 • Erik De Smet

  Help! Facebook is tijdelijk buiten gebruik. Code rood! ... jongens toch

 • Patrick De pauw

  Afschaffen en verwijderen die troep