Facebook verlaten is lastiger dan gedacht: Mark Zuckerberg heeft zijn delete-knop goed verstopt

Zo verwijder je je Facebookprofiel

AFP
#DeleteFacebook? Zo makkelijk kom je niet van je Facebookprofiel af, zo blijkt. De deleteknop van Mark Zuckerberg zit goed verstopt. En dan nog duurt het tot 90 dagen vooraleer je foto's, likes en vriendenlijsten van het net zijn verdwenen. 

#DeleteFacebook. Met die hashtag keren dezer dagen honderden Facebookgebruikers hun ooit zo geliefde sociale netwerk de rug toe. Ze roepen zoveel mogelijk surfers op om hetzelfde te doen nadat Mark Zuckerberg afgelopen weekend onder vuur kwam liggen in het schandaal rond Cambridge Analytica, dat persoonlijke informatie van 50 miljoen Facebookgebruikers gebruikte om kiezersprofielen voor de campagne van Donald Trump te maken. Delete Facebook, allemaal goed en wel, maar je eigen gegevens, foto's van jaren ver en posts effectief en voorgoed offline halen? Het blijkt een calvarietocht. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noa Marien

  Maak da je weg bent van Facebook... Er zijn alternatieven genoeg...! Het is nog veel gevaarlijker dan wa in de media verschynt...

 • Jef Denijs

  Het is trouwens ook één van de weinige delete-knoppen in de informatica met een vertraging van 3 maanden. Zo gemakkelijk geraak je van facebook niet af, het blijft je achtervolgen ook na een delete.

 • mich lee

  Vreemd, de Belgische overhedne gebruiken nochtans ook BIg Data en datamining om u te controleren. En dat mag wel

 • Stefanie van Dijk

  Maar waarom zou je dat willen doen, het kwaad is toch al geschied, gewoon stoppen te gebruiken En als je dan toch er vanaf wilt, even je ouders ooms en tantes e.d. en vooral de minderjarigen (die er eigenlijk toch al niet op mogen zitten) in je lijst ontvrienden en dan volle bak porno posten, gegarandeerd binnen een dag ben je eraf

 • Peter Vrolijk

  Ik moet dat niet verlaten want ik doe daar niet aan mee, ben mijn pubertijd al lang voorbij.