Facebook verbiedt misleidende boodschappen over coronavirus

AFP
Facebook gaat advertenties verbieden die remedies voor het coronavirus promoten of producten aanbieden ter preventie van de ziekte. Daarnaast worden ook reclameboodschappen verboden die een gevoel van hoogdringendheid opwekken over de situatie. Dat bericht het socialemediabedrijf vandaag.

Sinds de uitbraak van het virus in de Chinese stad Wuhan eind vorig jaar, zijn wereldwijd al meer dan 2.700 mensen aan het virus Covid-19 overleden.

Facebook heeft nu beslist dat advertenties met beweringen als “mondmaskers geven 100 procent garantie op bescherming tegen de verspreiding van het virus” niet langer toegestaan zijn. 

Vorige maand kondigde de socialemediagigant al aan dat “valse beweringen of samenzweringstheorieën aangaande het coronavirus die werden aangevinkt door leidinggevende gezondheidsorganisaties en lokale gezondheidsautoriteiten” verwijderd zouden worden. Onder ander TikTok en Pinterest deden hetzelfde.

Facebook ligt al lang onder vuur voor de inhoud die via het platform vrij kan gedeeld worden, zoals de verspreiding van extreme ideologieën en nepnieuws.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pol Verweg

    Goed zo! Facebook neemt tenminste zijn verantwoordelijkheid. Er verschijnen al genoeg artikels die anti-vaxx en kwakzalverij promoten.

  • jef Bastieans

    Dat verbieden ze maar desinformatie tijdens verkiezingen, Brexit en dergelijke daar talmen ze mee. Zegt genoeg mijn facebook is gelukkig al weg al heb ik spijt dat ze ook whatsapp en instagram in handen gekregen hebben,

  • Kelly Verlinden

    De boodschappen die in jullie artikel stonden zouden ook verboden moeten worden. Het virus overleeft tot 9 dagen op oppervlaktes. Daar is zelfs een wetenschappelijk artikel over verschenen maar jullie experts beweren 'enkele uren'.