Facebook verandert gebruiksvoorwaarden vandaag: bye bye privacy?

REUTERS
Vanaf vandaag is er geen ontsnappen meer aan. De nieuwe en ook meest verregaande gebruiksvoorwaarden van Facebook zijn in werking getreden. Wat Mark Zuckerberg gisteren nog niet over je vastlegde, doet hij vanaf vandaag wel. Bye bye privacy?

De impact van de nieuwe gebruiksvoorwaarden is in elk geval te groot om zomaar te negeren. Voortaan werpt Facebook immers voortdurend een blik op jouw locatie en jouw WhatsApp- en Instagramberichten en de websites die je als surfer bezoekt.

Het aantal gegevens die de sociaalnetwerksite bijhoudt, blijkt enorm. Alles wat we zeggen of doen op de sociaalnetwerksite, de app en de Messenger-app wordt opgeslagen. Alle informatie over de computer, tablet of telefoon waarmee we werken, heeft Facebook eveneens in handen. Het type van je telefoon, je telefoonnummer, je batterijpercentage en je provider: Facebook weet dit allemaal.

Adverteerders
Aan de hand van al die geggevens beslist de sociaalnetwerksite welke advertenties het meest geschikt zijn om te tonen. Bovendien mag Facebook die info ook doorspelen aan adverteerders behalve dan je naam, thuis- en e-mailadres.

Neen zeggen tegen het nieuwe privacybeleid is onmogelijk. Facebook verlaten dan maar? Ook dat is geen oplossing, meldt De Morgen. De sociaalnetwerksite bewaart eveneens informatie van niet-gebruikers die webpagina's en apps gebruiken die op een of andere manier met Facebook verbonden zijn.