Facebook test statusupdates met spraakberichten

rv
Facebook test een nieuwe functie waarbij gebruikers stemopnames kunnen opladen. Niet om ze om te zetten naar tekst, maar gewoon als geluidsfragment. Het bedrijf noemt ze 'Voice Clips' en test de functie momenteel in India.

Facebookers kunnen in het menu voor de plaatsing van een statusupdate kiezen voor Voice Clip. Ze kunnen dan een audiobericht opnemen, dat ze dan op Facebook kunnen zetten, al dan niet met een begeleidende tekst bij.

Facebook bevestigt het bestaan van de functie aan TechCrunch en noemt Voice Clips een nieuwe manier voor gebruikers om zich te kunnen uiten. Audioberichten kunnen volgens TechCrunch zo lang zijn als de gebruiker wil, of totdat het opslaggeheugen op de smartphone vol is.

Het is niet duidelijk of en wanneer de functie wordt uitgerold naar alle gebruikers.

rv2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Peter Buyck

    Dit is erg creepy. Stel dat je bezig bent te solliciteren en je vriendin, mama, ... begint een voice clip te versturen... jouw push-notificaties staan niet uit en misschien is de smartphone zo handig dat ie de voice clip meteen afspeelt... in de kerk, begrafenis, restaurant, ...

  • Thierry Vansweevelt

    Het zijn allemaal truken om de mensen hun privacy nog wat meer af te pakken.... pff als ze echt hun populariteit terugwillen breng toch eens pet society en geo challenge terug!