Facebook start met datingservice

Fidji Simo van Facebook geeft tekst en uitleg bij de Dating app.
REUTERS Fidji Simo van Facebook geeft tekst en uitleg bij de Dating app.
Techbedrijf Facebook komt met een reeks verbeteringen en updates voor onder meer de website en de mobiele app, én start een datingservice. Dat kondigde het bedrijf op de eerste dag van de jaarlijkse F8-conferentie, waar het ontwikkelaars, techneuten en andere geïnteresseerden bijpraat. Het is Facebook er alles aan gelegen gebruikers aan zich te binden en het vertrouwen te herstellen na recente problemen met onder meer de privacy en veiligheid. 

“De toekomst is privé”, zei Zuckerberg. “De privésfeer geeft ons de vrijheid om onszelf te zijn.” Zo kondigde Zuckerberg aan dat het bedrijf meer gaat inzetten op versleutelde conversaties en op groepen. Die worden steeds populairder omdat mensen steeds minder publieke berichten willen posten en op zoek gaan naar manieren om op een intieme manier met vrienden en familieleden te communiceren. Zuckerberg kondigde dinsdag onder meer aan dat leden van bepaalde groepen anoniem vragen kunnen posten over gevoelige medische informatie, meldt NBC News.

Gebruikers zullen ook gemakkelijker contact kunnen leggen met mensen met gelijke interesses of hobby’s. De toename van zogeheten groepen maakt dat het bedrijf ook extra aandacht heeft voor het aanpakken van hackers, spammers en andere partijen die Facebook willen misbruiken voor het verspreiden van nepnieuws en verkeerde informatie en theorieën.

Versleuteling

Een andere maatregel is de volledige versleuteling van berichten die via Messenger verstuurd worden, zoals dat nu al het geval is bij WhatsApp. Daarnaast zal het mogelijk worden om via Messenger vrienden uit te nodigen om samen video’s te bekijken.

Verder komt Facebook in verschillende landen met een datingservice en wordt het voor leden gemakkelijker om evenementen en gebeurtenissen in de buurt te ontdekken. Volgens kenners is sprake van de grootste serie updates door Facebook in het bestaan van het bedrijf.

Facebook kwam de laatste jaren onder vuur te liggen door het ene na het andere schandaal in verband met de privacy. Rode draad daarbij was dat de socialenetwerksite geregeld te los met de gegevens van zijn gebruikers omsprong. “We hebben niet de beste reputatie als het op de bescherming van de privésfeer aankomt, om het vriendelijk te formuleren”, zei Zuckerberg daarover. 

REUTERS6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mi Janssens

  Een goed idee Dirk Deleu en mooi initiatief met eindelijk eens een einde aan al dat fake geprofiteer van eenzame singles die het goed menen. Want er is zero controle over.

 • Tim Claes

  Wetend hoe Fakebook met onze privacy omspringt, is het maar een kwestie van tijd vooraleer de gegevens op deze site door Fakebook zelf én door hackers langs alle kanten worden misbruikt.

 • Raphael Kerser

  Top idee Dirk, maar hoeft zelfs niet gratis als het een kwalitatieve service is. Bij gratis diensten zijn er veel fake profielen of de dienst voor verkeerde doeleinden gebruiken.

 • Dirk De Leu

  Ik betaal mij blauw voor datingsites. Ik vraag me geregeld af waarom er door de overheid niet een initiatief i.v.m. dating kan worden opgestart. Gratis! Zoveel werk zal er wel niet aan zijn, zeker, en het zou eenzame singles misschien sneller aan een vriend of vriendin uit hun buurt helpen. Een politicus of politica die zich hiervoor wil engageren? Het zou de maatschappij ten goede komen!

 • Anthony van der Borght

  Eerst allemaal zien en dan geloven.